flipbox-image

flipbox-image

NOVOSTI

NOVOSTI

PROJEKAT SANACIJE I MODERNIZACIJE ŽELJEZNIČKE PRUGE ZAPREŠIĆ-ZABOK (HRVATSKA)

Geosintetički tepih sa bentonitnom ispunom (GCL) BENTOCARPET 5000 se koristi na velikom saobraćajnom infrastrukturnom projektu sanacije i modernizacije željezničke pruge za teretni i putni saobraćaj na potezu Zaprešić – Zabok (Hrvatska), čiji izvođač je poznata austrijska firma Swietelsky za investitora HŽ Infrastruktura d.o.o. Projektom je planirana obnova pružne dionice ukupne dužine 24 km, a uključuje rekonstrukciju četiri kolodvora, tri stanice, ugradnju novih signalno-sigurnosnih i  telekomunikacionih uređaja, uređenje i rekonstrukciju pružnih građevina, kao i rješavanje željezničko-cestovnih prelaza osiguravanjem, svođenjem i denivelacijom. Reakcije izvođača su izuzetno pozitivne i na kvalitet BENTOCARPET-a, kao i na komunikaciju i tačnu isporuku. Očekuje se proširenje saradnje na drugim sličnim projektima.

BENTOCARPET je testiran i sertifikovan u Zavodu za Gradbeništvo (ZAG) iz Slovenije, nakon čega smo stekli pravo isticanja CE znaka i izdavanja Izjave o usklađenosti sa svim evropskim normama koje regulišu primjenu bentonitnih tepiha.

Naš Sektor za prodaju Vam je na raspolaganju za sve informacije o karakteristikama proizvoda, uslovima prodaje i isporuke BENTOCARPET-a. Brošuru za BENTOCARPET možete preuzeti ovdje: Brošura BENTOCARPET.

Video zapis o projektu možete pogledati na ovom linku.

O nama

BENTOPRODUCT d.o.o. je privredno društvo koje se bavi proizvodnjom visokokvalitetnih proizvoda na bazi bentonita. Instalisani kapacitet omogućava proizvodnju oko 50 hiljada tona različitih proizvoda izuzetnog kvaliteta. Poslujemo u skladu sa Integrisanim sistemom upravljanja. Implementirali smo: ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 45001:2018, HACCP, HALAL, KOSHER.

flipbox-image

flipbox-image