flipbox-image

flipbox-image

NOVOSTI

NOVOSTI

INJEKCIONA ZAVJESA NA BUŠKOM JEZERU – NASTAVAK RADOVA

U okviru građevinske grupe proizvoda na bazi bentonita, proizvod BENTOPROSEAL-A se uspješno upotrebljava na projektu injektiranja Buškog jezera kod Livna. Projekat je otpočeo krajem 2019. godine, a ove godine je planirano da se izgradi velika injekciona zavjesa koristeći injekicione mase na bazi bentonita.

Buško jezero, kao jedno od najvećih umjetnih akumulacijskih jezera u Evropi, smješteno je na pretežno krškom terenu sa velikim brojem ponora, zbog čega ima izrazito velike gubitke vode. Radovi su nastavljeni u junu 2020. godine, a zbog veličine i zahtjevnosti projekta planirano je da realizacija traje minimalno dvije godine od početka radova. Glavni izvođač radova na ovom projektu je Geosonda d.o.o. Zenica.

O nama

BENTOPRODUCT d.o.o. je privredno društvo koje se bavi proizvodnjom visokokvalitetnih proizvoda na bazi bentonita. Instalisani kapacitet omogućava proizvodnju oko 50 hiljada tona različitih proizvoda izuzetnog kvaliteta. Poslujemo u skladu sa Integrisanim sistemom upravljanja. Implementirali smo: ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 45001:2018, HACCP, HALAL, KOSHER.

flipbox-image

flipbox-image