flipbox-image

flipbox-image

TEHNIČKA DOKUMENTACIJA

Za tehničku dokumentaciju i ostala pojašnjenja obratite se našem Sektoru za prodaju.

OPIS

BENTOCARPET V5 je geosintetička membrana sa bentonitnom ispunom (GCL) za hidroizolacione radove, proizvedena od ravnomjerno raspoređenog sloja visokobubrećih, natrijumski aktiviranih bentonitnih granula, pažljivo postavljenih između odabranog netkanog i tkanog geotekstila koji su posebnom metodom iglanja (probadanje iglama kroz sve komponente), mehanički spojeni sa ciljem postizanja zahtijevane otpornosti na smicanje.

Specijalna konstrukcija igala i njihov raspored, zajedno sa odabranim geotekstilima i izuzetnim kvalitetom bentonitnih granula, čine BENTOCARPET V5 odličnim izborom za izgradnju trajnih, samozacjeljujućih hidroizolacionih barijera u različitim građevinskim projektima.

Zbog svojih izuzetnih svojstava, BENTOCARPET V5 se preporučuje za hidroizolaciju i zaštitu podzemnih dijelova konstrukcija, horizontalnih i vertikalnih površina kao što su temeljne ploče, zidovi i slično, kod izgradnje objekata kao što su podrumi, garaže, skloništa, pothodnici, tuneli i ostali objekti pod zemljom.

BENTOCARPET V5 je testiran i sertifikovan u Zavodu za Gradbeništvo (ZAG) iz Slovenije (CERTIFIKAT-ZAG), nakon čega smo stekli pravo isticanja CE znaka i izdavanja Izjave o usklađenosti sa EU normama koje regulišu primjenu bentonitnih tepiha (GCL).

PAKOVANJE I NAČIN ISPORUKE

BENTOCARPET V5 se isporučuje u vidu rolne. Rolna je zaštićena LDPE folijom sa UV zaštitom.

BENTOPRODUCT nudi uslugu pouzdane, kontinuirane i tačne isporuke u skladu sa narudžbom kupca.

SKLADIŠTENJE I ROK UPOTREBE

Rolne skladištiti u neoštećenoj originalnoj ambalaži na mjestu izvođenja radova i dovoljno blizu mjesta ugradnje kako bi se skratilo vrijeme manipulacije. Skladišni prostor treba biti ravan, suv i stabilan. Preporučuje se pokrivanje uskladištenih rolni ceradom ili najlonskim pokrivačem. Rolne složiti na način koji sprečava njihovo klizanje ili kotrljanje.

Poželjno je da se BENTOCARPET V5 ugradi na propisan način, u roku od jedne godine od dana isporuke, u kom periodu mora da se čuva u originalnoj neoštećenoj ambalaži u skladu sa preporukama proizvođača.

© 2020 BENTOPRODUCT   |   Sva prava zadržana