OPIS

Claris-p30 UF i p50 UF su kombinovani kalcijumski-natrijumski bentoniti izuzetne čistoće u vidu vrlo finog praha namijenjeni za bistrenje i stabilizacijsku adsorpciju proteina i koloida u voćnim sokovima, koji su prilagođeni za upotrebu u ultrafltracijskim sistemima.

Claris-p30 UF i p50 UF se proizvode od pažljivo odabranog bentonita sa naših vlastitih ležišta. Visok sadržaj aktivnog minerala montmorilonita (88-92%) obezbjeđuje visoku efikasnost proizvoda koji se međusobno razlikuju po učešću kalcijumskog, odnosno natrijumskog bentonita u formulaciji proizvoda.

Zahvaljujući izuzetnoj finoći praha kao i niskom sadržaju čvrstih materija (ispod 1%) ovi proizvodi štite membrane i pumpe filtera od oštećenja i abrazije u procesu ultrafiltracije.

Claris-p30 i p50 UF se prije upotrebe moraju hidratizovati. Hidratacija je vrlo važan postupak u pripremi proizvoda za upotrebu a postiže se namakanjem proizvoda u vodi. Najbolji efekti se postižu korišćenjem destilovane vode zagrijane na 40-50°C u početnoj fazi hidratacije. Upotreba destilovane vode za hidrataciju umjesto obične, a posebno umjesto tvrde vode, povoljno utiče na djelotvornost proizvoda. Claris-p30 UF, p50 UF se mogu hidratizovati i u običnoj čistoj i hladnoj vodi. Potrebno je strogo voditi računa o higijenskim uslovima hidratacije i obavezno prije upotrebe prekontrolisati da je suspenzija nezagađena i bez mirisa.

Rezultati dosadašnjih ispitivanja vezano za djelotvornost proteinske stabilizacije i uticaj na senzorna svojstva  pokazuju da su Claris-p30 UF i p50 UF vrhunski proizvodi u svojoj klasi i da se mogu svrstati u red najboljih proizvoda ove vrste koji se nude na tržištu.

Mikrobiološki testovi su dio redovne procedure kontrole kvaliteta. Naši proizvodi u potpunosti ispunjavaju najstrože uslove za zaštitu zdravlja ljudi i životne sredine.

Svaka od formulacija ima izuzetan kapacitet bistrenja u odnosu na slične konkurentske proizvode zbog čega je vrlo važno provesti test određivanja optimalnog doziranja da bi se iskoristile sve prednosti naših proizvoda sa ciljem postizanja optimalnih efekata bistrenja na ekonomičan način.

PAKOVANJE I NAČIN ISPORUKE

Proizvodi Claris UF se pakuju i distribuišu u posebno odabranoj i dizajniranoj ambalaži koja sprečava štetan uticaj vlage, sunca i mirisa na kvalitet proizvoda, u pakovanjima od 1kg i 20kg.

BENTOPRODUCT nudi uslugu pouzdane, kontinuirane i tačne isporuke u skladu sa narudžbom kupca.

SKLADIŠTENJE
I ROK UPOTREBE

Claris UF ima izrazita adsorptivna svojstva i potrebno ga je čuvati u dobro zatvorenoj originalnoj ambalaži do upotrebe. Za skladištenje koristiti tamne, čiste, suve i provjetrene prostorije. Čuvati proizvod od kontakta sa vlagom i stranim mirisima. Proizvođač ne snosi nikakvu odgovornost za kvalitet proizvoda u slučaju nepravilnog skladištenja.

Rok upotrebe: 2 godine. Rok važi za čuvanje proizvoda u zatvorenoj originalnoj ambalaži. Nakon otvaranja ambalaže proizvod upotrebiti u što kraćem roku.

O nama

BENTOPRODUCT d.o.o. je privredno društvo koje se bavi proizvodnjom visokokvalitetnih proizvoda na bazi bentonita. Instalisani kapacitet omogućava proizvodnju oko 50 hiljada tona različitih proizvoda izuzetnog kvaliteta. Poslujemo u skladu sa Integrisanim sistemom upravljanja. Implementirali smo: ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 45001:2018, HACCP, HALAL, KOSHER.

© 2020 BENTOPRODUCT   |   Sva prava zadržana

flipbox-image